måndag 10 mars 2014

Lifefactory


Om man dricker en cola eller något ur plastflaska, glasflaska eller bruk så kan ni hålla med om att det smakar bättre ur burk eller glasflaska eller hur? Det är inte bara att det smakar bättre det är bättre. Mindre gifter, plast utsöndrar nämligen gifter. Jag har ett tag kollat på ett bättre alternativ till Kathleen då hon gärna har en flaska vid sängkanten eller med sig när vi går ut. Det har känts riktigt jobbigt nu att använda plastflaska så jag tog tag i saken och köpte en flaska från Lifefactory, det känns riktigt bra! Finns både som nappflaska och med pip, Kathleen är ju såpass stor så hon kör pip men som sagt det går med både och.
Kathleen älskar i alla fall sin flaska, den är i glas så ja vi får se hur länge den håller säger till om den går i kras :)
Finns ju andra altenativ men denna kändes bra, lita på magkänslan.

Lite info om Lifefactorys flaskor:
Med Lifefactory pipmugg kan du vara helt säker på att ditt barn inte får i sig några gifter. Pipmuggen är tillverkad av borosilikatglas som är känd för sin överlägsna hållbarhet och värmebeständighet. Pipmuggen tål att gå från frysen till kokande vatten utan att spricka eller gå sönder. Den passar väldigt bra till de mindre barnen som börjat dricka själv och har ett skyddande hölje av medicinsk silikon. Hela flaskan är fri från gifter och kemikalier. Pipmuggen är läckagefri samtidigt som den har ett bra och säkert flöde. Det avtagbara silikonhöljet ger ett bra grepp för små händer och hjälper samtidigt till att skydda pipmuggen om man skulle råka tappa den i golvet. Flaskan är avsedd för varma eller kalla drycker och har en gradering i ml utanpå silikonhöljet.
Material: Flaska av borosilikatglas. Även om pipmuggen är mycket tålig så är flaskan fortfarande tillverkad av glas och den är inte okrossbar. Höljet är tillverkat av medicinskt silikon som är giftfritt och hållbart. Silikon tillverkas av kiseldioxid, den vanligaste beståndsdelen av sand. Det är ett bra alternativ till plast som kan läcka kemikalier. Sippy Cap är tillverkad i BPA-fri polypropylen, PP, plast nummer 5, vilken är den plast som anses vara mest giftfri. Insatsen som gör korken läckagefri är tillverkad av giftfri silikon.
Giftfri-Fakta: Fri från BPA, ftalater, PVC, bly och latex. Alla material är giftfria och godkända av FDA. Glas är ett säkert och giftfritt alternativ


XOXO

Inga kommentarer: