tisdag 27 maj 2014

Underbar helg


 Helgen började med en glass på Lejonet & Björnens glassbar

  Sen blev det riktig sommarmat, tjuvstartade med färsk potatis

 Mys morgon på Mors dag

 Regnbågstårta/kaka som vi slängde ihop på mors dag

 Lite blommor av världens bästa dotter!

 Världens underbaraste person!

Har varit lite fattigt med kort på ett tag men vardagen känns faktiskt lite lättare, har varit tungt en tid. Så nu tar vi ett race :)
Efter tandincidenten har vi tagit det väldigt lugnt, tanden är fortfarande lös (vicka på den försiktigt idag) men inte lika mycket längre. Så hoppas den "sätter sig" igen men jag gör allt för att den ska må bra igen.

Vi startade helgen med en glass på glassbaren Lejonet & Björnen som öppnat bara ett stenkast från oss, finns ingen godare glass mmmmmmm.
Och inte bara lyxa vi oss med glass men vi har lyxat till det med typisk sommarmat, grillat hos goda vänner. Tjuvstartat med färskpotatis, gräddfil och picknick bog (då jag eller Kathleen inte gillar sill).
Sen kom den där dagen som är så mysig, Mors dag! Vi tog sovmorgon, jag fick sova till kl 9:00 mamma säger tack. 
Vi låg vi länge i sängen och busade, återigen lyxade vi oss men denna gången med go-frukost i soffan framför barnprogrammen. 
Efter frukosten startade vi med regnbågstårtan/kakan som vi skulle fika på senare. Jag gjorde om receptet lite för jag är inte jätte förtjust i gräddtårta, det blir alldeles för mycket grädde. Så det blev frosting mellan, ovanpå och på sidorna. Man kan ju ha vanlijmousse/kräm men då ska det ju vara grädde runt om som sagt vill inte ha så mycket grädde, sen lät inte vaniljkräm och philadelphia frosting som en god mix haha.
Här kommer receptet, tog ett recept från Leila "saftig sockerkaka" och vanlig philadelphia frosting:


Saftig sockerkaka

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  •   skal av 1 citron
  •   smör och ströbröd till formen
  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  2. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
  4. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  5. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
  6. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Frosting: 

60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pressad saft från en halv citron
100 g Philadelphiaost
(Några droppar valfri karamellfärg om man vill ha en annan färg än vit)
 
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten.
 
Sen garnerade vi med silverkulor fast dom som det står "soft" på så man slipper att tappa tänderna, dom vanliga är ju verkligen STEN hårda. 
Tårtan blev god men lite skev, bottnarna reste sig lite för fint i mitten ;)
Dagen fylldes med blommor från Kathleen, och två andra buketter från vänner, choklad och en mobil. 
Denna mamma blev riktigt bortskämd!
Vi avslutade dagen ofrivilligt tror jag både ja och Kathleen tyckte. Sådan underbar helg va! Snart är vi lediga igen så vi kan njuta av varandra.

XOXO

Inga kommentarer: