lördag 19 januari 2013

Guuuulasch

 Idag blev det till att laga lite Gulasch efter en kall promenad, ja det var verkligen en bitande kyla. Glömde pannbandet så jag fick nästan huvudvärk så kall blev jag om pannan, har aldrig känt någon sådan kyla innan. Så det blev en kort promenad kollade om ankorna var framme men dom tyckte nog som vi att det var förbaskat kallt så Kathleen nöjde sig med att jag sa att dom sov. Sen var det in i värmen för att börja med gulaschen som ska koka en stund för att köttet ska bli riktigt mört och gott. Mycket enkelt och gott recept, det smakar så som JAG tycker att en gulasch ska smaka. Här kommer receptet för den som är sugen, själv hade en en liten klick cremé fraiche i och en smörgås till. Låt den små sjuda i två timmar minst då blir köttet som bäst!

XOXO



Ingredienser:

  • 0,8 kg högrev av nöt delade i 3 cm bitar
  • 2 msk smör
  • 3 gula lökar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 msk mald kummin
  • 3 potatisar, fasta

Tillagning:

  1. Ta fram en stor järngryta eller kastrull.
  2. Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
  3. Skala lök och vitlök.
  4. Skiva löken och hacka vitlöken.
  5. Bryn köttet i smöret några minuter tillsätt sedan löken och vitlök.
  6. Tillsätt salt, paprikapulver och kummin. Rör om.
  7. Blanda väl ner tomatpuré.
  8. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  9. Låt gulaschen koka på låg värme i 1,5 timmar.
  10. Skala potatisen och tärna dem ca 1x1 cm bitar.
  11. Tillsätt potatis när 30 minuter återstår.
  12. Smaka av gulaschen med salt och mald svartpeppar, du kan även ha i cayennepeppar så att den blir lite hetare.


Inga kommentarer: