XOXO
Ingredienser:
- 0,8 kg högrev av nöt delade i 3 cm bitar
- 2 msk smör
- 3 gula lökar
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 dl tomatpuré
- 8 dl vatten
- 3 vitlöksklyftor
- 2 paprikor
- 3 msk paprikapulver
- 1 msk mald kummin
- 3 potatisar, fasta
Tillagning:
- Ta fram en stor järngryta eller kastrull.
- Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
- Skala lök och vitlök.
- Skiva löken och hacka vitlöken.
- Bryn köttet i smöret några minuter tillsätt sedan löken och vitlök.
- Tillsätt salt, paprikapulver och kummin. Rör om.
- Blanda väl ner tomatpuré.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar.
- Låt gulaschen koka på låg värme i 1,5 timmar.
- Skala potatisen och tärna dem ca 1x1 cm bitar.
- Tillsätt potatis när 30 minuter återstår.
- Smaka av gulaschen med salt och mald svartpeppar, du kan även ha i cayennepeppar så att den blir lite hetare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar